Vriendjes- en vriendinnetjeswedstrijd een succes!

2 november 2019 - Afgelopen zaterdag was het zover, alle kinderen van de F-jeugd mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen om eens te komen proeven van het handbalspel.

Om 9.00 uur waren er in totaal 17 kinderen die gezellig mee wilden doen. We begonnen met een warming-up, even rennen om warm te worden voor de wedstrijdjes. Daarna eens kijken wat je nou met die bal moet doen, je voet naar voren en je arm omhoog en ver gooien samen. Dat ging al goed zeg! En wat zijn al die regeltjes nou allemaal? Eventjes uitleggen hoe het allemaal moet dan maar! De kinderen die al lid zijn konden heel goed vertellen wat je allemaal wel en niet mag.

En daarna was het dan eindelijk tijd om een echte wedstrijd te gaan spelen. 3 teams hebben we gemaakt en we hebben 3x10 minuten tegen elkaar gehandbald. Wat was het leuk om jullie allemaal bezig te zien, allemaal lekker veel op en neer gerend, op doel geschoten en soms zelfs gescoord!! Pfoe, en toen was het helaas alweer afgelopen. Met nog wat lekkers op de tribune sloten we een heel leuk handbal-uurtje af.

Als je het leuk vindt om nog eens mee te komen trainen, ben je altijd welkom bij de training op dinsdagavond (17.30 uur).

Meiden E1 ook kampioen veldcompetitie

15 juni 2019 - De E1 zijn ook in de buitencompetitie (ongeslagen) kampioen geworden!! In de zaalcompetitie waren ze namelijk ook al kampioen! Gefeliciteerd meiden en coach Sebastiaan!! Wat een knappe prestatie. En na de wedstrijd is het kampioenschap op geheel eigen wijze gevierd!

"Een gooi in de roos: handbal in Berkel-Enschot"

18 mei 2019 - Dit weekend een mooi artikel van onze jongste jeugd in de maandelijkse wijkkrant 'Armhoefse Akkers' in Tilburg, mei 2019, 44e jaargang, nummer 3. Een heus interview met Karlijn en Evelien Collignon! Het enthousiasme voor handbal spat er vanaf. Zo ontzettend leuk om te lezen! In het kader van ledenwerving een pracht van een voorbeeld.

  

Jeugdactiviteiten seizoen 2019-2020

Dit seizoen heeft de jeugdcommissie weer een aantal fantastische activiteiten in petto:

  • 1 november: Lampion speurtocht vanuit De Kraacht (19.30 - 21.30 uur)
  • 16 november: Spandoeken maken in De Kraacht (13.00 - 14.30 uur)
  • 14 februari: Carnavalsdisco in De Kraacht (19.30 - 21.00 uur)
  • 15-16-17 mei: Jeugdkamp

De spreekbeurt van Thijmen over handbal

28 mei 2019 - Thijmen heeft zijn spreekbeurt over handbal gedaan. Hoe stoer is dat? Hij vertelt er zelf over:

"Ik ben Thijmen Nanning en ik ben net 9 jaar geworden. Ik wilde altijd graag op voetbal maar daar was een wachtlijst van een heel seizoen. Omdat mijn nichtjes Lotte en Sophie op handbal zitten vroeg mijn tante of ik dat niet leuk zou vinden. Na 3 proeflessen was ik verkocht, wat een leuke sport is handbal!

Ik ben dit seizoen begonnen in de F en vind zowel de trainingen van Bieke en ome Jochem als de wedstrijden super leuk. Vooral keepen vind ik leuk, maar scoren doe ik natuurlijk ook graag. Sinds een paar maandjes mag ik op maandag ook meetrainen bij de E en mag ik regelmatig wat wedstrijden meespelen bij de E. Ik vind dat heel gaaf want dat is op een groot veld en dan kan ik lekker rennen. Na deze grote vakantie ga ik helemaal naar de E over samen met Meeke en mijn nichtje Sophie. Leuk dat we samen blijven in het team want ik vind dat wel gezellig. 

24 maart was een hele leuke dag want toen mocht ik welp van de week zijn. Ik keek er erg naar uit en vond het echt super leuk! De yel mee doen, de eerste keer op doel gooien en op de bank bij al die aardige mevrouwen van de dames 1 en dan ook nog een mooi shirt krijgen en allemaal handtekeningen op mijn bal. Een dag om niet meer te vergeten en dat shirt hangt op mijn kamer zodat ik er steeds naar kan kijken. 

Daarna kwam de volgende leuke activiteit het handbalkamp. Met de bus op pad zonder mijn ouders. Mijn moeder vond het spannender dan ik zelf. Veel spelletjes, laat opblijven, lekker snoepen, het was geweldig. Jammer dat dit maar 1 x per jaar is.

Afgelopen week moest ik mijn spreekbeurt doen op school en ik deed hem over handbal. Van Sebastiaan kreeg ik de vlag van de White Demons om op te hangen. Ik heb veel kunnen vertellen over de sport en hoe leuk deze club is. Ik had een goed gekregen van mijn juf omdat ik er al zoveel van weet en er zo enthousiast over kon vertellen. 

Mijn moeder werd een aantal weken geleden gebeld door de voetbalclub dat er plaats was maar nee bedankt, handbal is veel toffer!!!"

  

Edith en Ries benoemd tot erelid

9 mei 2019 - Op 8 mei – de dag dat White Demons haar 46-jarige jubileum vierde – zijn Edith van Dijk en Ries Vugts benoemd tot erelid van White Demons. Beiden zijn al meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger voor onze vereniging. Tijdens de algemene ledenvergadering werden Edith en Ries verrast met de benoeming tot erelid. 

Edith van Dijk heeft ruim twintig jaar activiteiten georganiseerd voor de jeugd van White Demons, zoals het jeugdkamp, disco’s en schoolhandbaltoernooien. Ook is ze ruim vijftien jaar bestuurslid geweest. Daarnaast hield Edith zich bezig met het wedstrijdsecretariaat. 

Ries Vugts is vanaf de oprichting van de vereniging al lid van White Demons, al 46 jaar dus. Hij is de penningmeester van de vereniging, maar is vooral de drijvende kracht achter alles wat te maken heeft met de accommodatie op sportpark De Rauwbraken, waar het clubgebouw De Kraacht staat. Ries regelt de inkoop, de verkoop, de bemensing, maar denkt ook aan onderhoud en schoonmaak.

Hun jarenlange, tomeloze en vrijwillige inzet en enthousiaste betrokkenheid bij de vereniging is de reden dat zij nu zijn benoemd tot erelid. Wij feliciteren hen van harte hiermee!