De dertiende editie van de KRAACHT KUP is op 23 en 24 juni 2018

Dit jaar in een nieuw jasje: op het nieuwe sportpark bieden we een mix van 7-handbal, Shoot-Out én beachhandbal voor jong én oud.
Dit alles overgoten met een fikse dosis
Brabantse gezelligheid.

Wedstrijdprogramma Kraacht Kup

Verdere informatie over De Kraacht Kup
De zaterdag staat in het teken van het jeugdige enthousiasme en talent. Dat wil zeggen F- tot en met B-jeugd. Dit jaar bieden we naast een veldhandbaltoernooi ook een beachhandbaltoernooi voor de jeugd. De entourage wordt geheel afgestemd op de jeugd en de enthousiaste support. De zondag is de dag voor de A-jeugd en senioren. Bij de senioren worden de poules ingedeeld naar zaalcompetitieniveau. Een wedstrijd duurt 2 maal 10 minuten. De organisatie garandeert een prettige spreiding van de wedstrijden voor ieder team.

Shoot-Out
Gekoppeld aan iedere ‘gewone’ wedstrijd van het veldtoernooi is een Shoot-Out die meetelt in de eindstand. Shoot-Out is een 1 tegen 1 duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet, voordat zij/hij de vrije worp cirkel (9 meter) betreedt. Voor E- en F-jeugd gelden aangepaste regels. Per wedstrijd zijn er 6 Shoot-Out pogingen per team. Let wel: door 6 verschillende teamleden. 

Beachhandbal
Op zaterdag 23 juni kunnen alle teams mee doen aan het beachhandbal evenement. Overdag zijn de drie nieuwe velden voor de jeugdteams, en in de namiddag en avond is de beurt aan de A-jeugd en seniorenteams. 
Download hier het Reglement Beachhandbal dat geldt tijdens de Kraacht Kup.

Locatie
Het evenement vindt plaats op het vernieuwde Sportpark ‘De Rauwbraken’ in Berkel-Enschot (N-B). De thuisbasis van H.V. White Demons biedt weer een prachtig toneel voor de Kraacht Kup. Het adres is Rauwbrakenweg 38 - 5056 EJ BERKEL-ENSCHOT. Er wordt gespeeld op verharde, kunstgras- en grasvelden. En uiteraard op de drie nieuwe beachvelden.

Overnachten
Zowel op vrijdag als op zaterdag kan door deelnemers overnacht worden op het sportterrein (€ 25,00 per team per overnachting). Daarbij is er de mogelijkheid voor een heerlijk ontbijtbuffet (€ 5,00 per persoon) de volgende ochtend.

Sportiviteit en gezelligheid
De Kraacht Kup staat voor het motto dat H.V. White Demons uitdraagt. In het clublied wordt het als volgt verwoord: “De kraacht van White Demons is de clubsfeer, sportieve vriendschap elke keer…”. De Kraacht Kup staat daarom voor meer dan een sportieve samensmelting van kleine en grote handballers. Gezelligheid en vermaak nemen een prominente plaats in.

Feestavond
Op zaterdag 23 juni is er voor de A-jeugd en senioren in de avond een fantastisch feest. Hierbij is het 18NIX-principe van toepassing: aan personen onder de 18 jaar worden geen alcoholische dranken verstrekt. Het is deelnemers, begeleiders en bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of consumeren. Aan personen van 18 jaar en ouder worden polsbandjes en stempels verstrekt door de organisatie bij Het 18Nix punt op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Vergeet je identiteitsbewijs dus niet!

Inschrijven
De inschrijvingen voor de Kraacht Kup zijn gesloten. Kosten zijn € 15,00 per team voor het jeugdtoernooi op zaterdag en € 20,00 per team voor A-jeugd en seniorentoernooi (met een maximum van € 100,00 inschrijfkosten per vereniging). Omdat een toernooi nu eenmaal niet kan doorgaan zonder scheidsrechters, is het bij inschrijving verplicht om ook scheidsrechters aan te leveren. Hiervoor geldt: 1 scheidsrechter per 2 teams (bij oneven aantal teams wordt naar boven afgerond). Voor de jeugdscheidsrechters is een diploma niet verplicht.

Meer info

  • Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.