Meimarkt

De afgelopen paar jaar hebben we mee gedaan met de Meimarkt in Tilburg. Dit heeft een aardig resultaat voor de clubkas opgeleverd. 

Belevenissen Meimarkt 2018

UT GIET AON!

Na een jaar van afwezigheid is White Demons weer als vanouds aanwezig op de Meimarkt! Editie 2018 ging een week voorafgaand aan de Meimarkt al van start op social media. Degene die de meeste likes had verzameld op een facebookactie won een overlevingspakket met stretcher, slaapzak, eten en drinken om de nacht door te komen. Familie, vrienden en onbekenden, vele van jullie zijn waarschijnlijk tot irritatie aan toe gespamd. Na een aantal spannende dagen waarin we wisselend op de eerste en tweede plek stonden hebben we helaas net het pakket aan onze neus voorbij zien gaan met 478 tegen 530 likes. De stretcher, warme kleding en de boodschappen hebben we zelf maar ingepakt! 

Ieder jaar staan we er weer van te kijken hoeveel zooi (ahum, mooi verkoopbare spullen) jullie weer bij ons aan leveren. Je zou denken dat iedereen inmiddels wel helemaal is opgeruimd :) 

In de vroege ochtend hebben we rond de klok van half 10 de eerste lading ingepakt en geparkeerd bij de Meimarkt. Zo konden we ‘s middags nog even een dutje doen, na die jaren weten we inmiddels wel hoe we het ons zelf zo makkelijk mogelijk moeten maken. Inmiddels zijn we een bekend gezicht en herkennen velen ons weer op de markt. Sommigen denken ook dat we van de organisatie zijn, of iedereen goed terecht is gekomen na onze aanwijzingen hopen we maar, anders hierbij onze excuses :) 

Het traditionele diner werd ook dit jaar weer verzorgd door Saskia en haar meiden. Op de parkeerplek hebben we hiervan genoten in de rust die er nog heerste. De kraam werd geladen en vanaf het moment dat doos 1 tevoorschijn kwam werd er al direct onderhandeld over alles wat een stekker had, de Meimarkt was begonnen! De nacht zette in, man man man, wat was het koud! Waar de een zich even terugtrok in een dikke slaapzak met dikke deken, dikke sokken, drie truien over elkaar op een stretcher achter de kraam, werd voor de kraam de massagetafel in gebruik genomen, is het woord van God door een monnik verkocht en ga zo maar door. Nadat de eerste zonnestralen over de daken heen kwamen werd het ook weer lekker druk en binnen no time werd er weer flink verkocht, in korte broek, slippers en zonnebril, genieten!

Aan het einde van de dag kwamen de welbekende leuzen weer voorbij, alles in de tent voor 50 cent! Maar ook korting als u van die kant komt van links, van de andere kant voor rechts. 

Om de textielactie te steunen hebben we aan het eind van de markt aan iedereen gevraagd om de textiel aan ons te doneren. 2 bussen vol en op naar De Kraacht! De friet werd gehaald en het geld geteld. Wat is de opbrengst na 24 uur in touw te zijn geweest? In tegenstelling tot de eerste berichten hebben we ’s avonds nog een tent verkocht op marktplaats waardoor de omzet uitkwam op negenhonderdtweeëndertig euro en negenennegentig cent

Volgend jaar is ons 5e jaar en vieren we ons Meimarkt lustrum! Het doel is om dan uit te komen op een totaal van € 5.000 die we in 5 jaar voor de vereniging binnen hebben gehaald. Wij hebben jullie hulp heel hard nodig dus begin maar alvast met verzamelen! 

Mede mogelijk gemaakt door: Marian Verschuren, Anneloes Bertens-Visser, Cindy de Kroon, Edith van Dijk, Daniëlle van Esch, Wendy Robben, Saskia, Simon, Minou en Bieke Bergmans, Ries Vugts, Rob Verschuren, Sander Versteijnen, Ralf Dreuning, Herman Reijrink en Henk Verschuren. Een speciaal bedankje voor fietsenwinkel de Tweewieler voor het sponsoren van een fiets die flink wat euro’s heeft opgeleverd.

En voor een sfeerimpressie kijk hier!

 

Belevenissen Meimarkt 2016

‘Als je het bij ons niet vindt, vind je het nergens!’ 
Opbrengst Meimarkt Tilburg: 913,26 euro.

Wat is nou 28 uur op een mensenleven!? Meimarkt Tilburg 2016 betekent SAMEN met veel PLEZIER de kou en regen doorstaan en dag en nacht doorgaan. Dankzij de druk bezochte inzamelmomenten konden we op zaterdagmiddag 13.00 uur een aanhanger en 2 bussen gaan inladen. 

  • ‘Dat past er nooit meer bij!’ 
  • ‘Vouw t maar kleiner en duwt m er maar achter in.’
  • ‘Douw t er mar bij, als t nie past verkoop ik het onderweg wel’. 

Klaar voor vertrek.

In onze zelfgemaakte keuken (lang leve een plastic zeil en bijzettafeltje) blijven we uit de wind wachten tot de Meimarkt opgebouwd wordt. We drinken wat en nuttigen er ons diner. Wachten duurt lang, maar het wordt beloond doordat we met aanhanger en bus bij onze kraam kunnen komen. Ook nu wordt duidelijk dat de opgedane ervaring ons helpt om heel gestructureerd de 123! bananendozen en alle losse spullen achter onze kraam te krijgen. We leggen zelf het dak op de kraam, spannen zeiltjes om droog te staan en starten met het inrichten van de kraam. Dit jaar een wat rustiger start door de kou, maar genoeg koopjesjagers om ons van de eerste spullen af te helpen.

De kou zorgde ervoor dat het een rustige nacht werd, maar op zondag werd het weer lekker druk en hebben we heel veel spullen verkocht. Ook dit jaar hebben we tegen een donatie de laatste spullen weggegeven en de restanten bij de kringloop afgegeven. Zondagmiddag 17.00 uur was duidelijk dat we weer een mooi bedrag bij elkaar geschooid hebben.

We bedanken graag onze sjouwers, chauffeurs, kok en diegenen die onze kraam bezocht hebben.

  • ‘Onze speelgoedafdeling bevindt zich hier, de huishoudafdeling is met de roltrap op de tweede etage en de tv afdeling in de kelder.’
  • ‘Nee wij horen niet bij de organisatie…deze jassen zijn gewoon lekker warm.’
  • ‘Waar bent u naar op zoek? Wij hebben namelijk alles. Als je het hier niet kunt vinden, vind je het nergens! Zit er niks bij!? Dat kan niet!'
  • ‘Regenponcho’s 50 cent, 3 voor een euro. U wordt liever nat voor 50 cent!?’

Bekijk hier de foto's.

Team Meimarkt Tilburg 2016:
Daniëlle (coördinatie), Edith, Esther, Marian, Wendy (coördinatie), Saskia, Simon, Cindy.